Kurssimme alkoi virallisesti tänään, vaikka eilenkin jo olimme klo 13 alkaen yhdessä iltamyöhään saakka, tutustuen Santoñaan ja sen lähistöön. Tänään olivat viralliset avajaiset, jotka espanjalaisittain sitten olivatkin erityisen viralliset. Vierailimme koulullamme, CEPA de Sañtonassa, Centro de Educación de Personas Adultas de Santoña, paikallisessa aikuisoppilaitoksessa siis. Rehtori Carlos Salazar piti tervetuliaispuheen ja tutuistuimme kouluun. Sitten kävelimme yhdessä kaupungintalolle, jossa oli avajaiset: kaupunginjohtajaa, sivistyspäällikköä, koulun hnkilökuntaa, kansainvalisten asioiden koodrinaattorit Isabella ja Ricardo, koulun väkeä, paikallismedian edustajat ja me. Puheita ja avajaissanoja.
Kaupungintalolta seminaarimme avajaisissa. Alkutuntuma on, että pienessä Santoñassa seminaarimme on ylittänyt uutiskynnyksen helposti. |
Ehdimme käydä myös tunnin laivaristeilyllä Santoñan edustan upeita jyrkkiä maisemia ja rantatörmiä ihmettelemssä ja varsinaiseen ohjelmaan pääsimme klo 14, jolloin lounastimme niistä tuliaisista, jotka itse kukin oli kotimaastan tuonut. Kutsussa kun luki toive, että kukin toisi 2-3 kpl jotain kotimaansa spesiaalia elintarviketta.
Lounas venyi parituntiseksi ja klo 17-20 oli ensimmäinen teatteriaktiviteetti, jonka vetivät kurssimme kouluttajat Jeronimo (Tito), Angel ja Sonja. Ensimainittu on teatterintekijä ja -tutkija, toinen näyttelijä jolla on 25 v kokemus nuokketeatterista ja sen opettamisesta, ja kolmas on teatteripedagogi. Me osallistujat, 12 kpl, tulemme 10 eri maasta ja meistäkin suuri osa on opettajia, joskin monella on draamasta tai teatterista myös kokemusta. Ikähaitarimme taitaa olla 27-66 vuotta. Kurssimme on EU:n liikkuvuushanke Grundtvikin rahoittama ja kestää sunnuntaihin asti.
Ensimmäiseen aktiviteettiin piti varautua liikuntavaatetuksella. Olimmekin koko kolmituntisen koulun isossa voimistelusalissa ja teimme kolmen kouluttajamme johdolla lämppäreitä, luottamus- ja tutustusmisharjoitteita sekä näimme elokuva-animaation, joka oli valmistettu meidän 12 osallistujan kevättalvella lähettämistämme tarinoista. Se kosketti. Olin omaa tarinanani kirjoittaessani intuitiivisesti osannut luottaa espanjalaisten draamatajuun ja kun tänään sitten näín tarinastani lyhyen animaation, silmät kostuivat. Espanjalaiset osaavat draaman, ymmärtävät emootitot ja ajattelevat sydämellään. Ehkä saan animaation blogiini näkyviin vielä loppuviikolla.
Ohjelman lopuksi pääsimme kukin marionetin eli nukketaeatterinuken varteen hetkeksi ja kävimme vuorollamme esittämässä kankaan takaa hyvin lyhyen presentaation: lähinnä oman nimemme ja jotain muuta. Olimme heti alkuun aika taitavia!
Ohjelman lopuksi pääsimme kukin marionetin eli nukketaeatterinuken varteen hetkeksi ja kävimme vuorollamme esittämässä kankaan takaa hyvin lyhyen presentaation: lähinnä oman nimemme ja jotain muuta. Olimme heti alkuun aika taitavia!
Me osallistujat tulemme Suomesta, Latviasta, Puolasta, Bulgariasta, Turkista, Kyprokselta, Kreikasta, Sloveniasta, Espanjasta ja Italiasta. Italiasta ja Bulgariasta on kaksi edustjaa, muista maista yksi. Tämän päiväiseen paikallisradion haastatteluun päädyin jo minäkin, kolmen muun osallsitujan kanssa.
Pääkouluttaja Jeronimo eli Tito on teatteritutkija, joka on kotoisin täältä Cantabriasta, mutta mutta...asuu ja työskentelee vakituisesti jo 18. vuottaan ...Sevillassa! Löysimme heti yhteisiä tuttuja.
Tiiviin päivän päätimme klo 21.30 alkaen illallisella läheisessä cantabrialaisessa ravintolassa. Ohjelma on tiivis ja taitavasti rakennettu.
Ps. Tänään kurssin esittelytilaisuudessa aukesi tuo otiskko "Buscando UNA voz - Etsimässä YHTÄ ääntä": emme ole äänenkäytön kurssilla, vaan esittävän taiteen seminaarissa, jossa keskeinen väline on marionettiteatteri...mutta fokus taitaa sittenkin olla jotain sellaista kuin "(marionetti)teatterin mahdollisuudet ryhmälähtöisissä prosesseissa" tai jotain sellaista, johon liittyy:
- teatteri
- ryhmä
- yksilö
- ryhmän "yhteisen äänen" löytäminen
- mahdollisuudet
- marionettiteatteri
- tarinat
- Eurooppa, eri kansat, erilaiset tarinankerrontaperinteet
- EU, Euroopan YHTEISÖ, eri kansallisuudet, YHTEYS
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti